Wednesday, September 21, 2016

Yeah...finally :)


Si kecik comel ni dah 14 bulan.
Bahagian mata ada sikit-sikit ikut arwah nenek.
Terubatlah sikit rindu mama pada arwah.
Time pregnant dulu, memang selang 1,2 hari mesti mimpikan arwah.
Peliknya before that memang susah sangat nak mimpi arwah.
Sampai sebelum tidur cuba belek2 gambar arwah & mengimbau all the memories, pun masih tak dapat nak jumpa arwah dalam mimpi.
Maybe masa pregnantkan Nawwar macam2 perasaan ada.
Maklumlah pertama kali bersalin tanpa mak.
Mungkin itu sebabnya.
Alhamdulillah, bila sampai waktunya, Allah permudahkan.

Dari hari pertama kenal dunia sampai sekarang, susah betul Nawwar nak tido.
Masa dekat hospital, sharing 4 bilik (ramai pulak orang bersalin, single room semua penuh).
Jadi takkan nak switch off air-cond.
Time tido malam, minta nurse bawa ke nursery sebab takut baby sejuk.
Tapi every 1/2 hour nurse hantar balik sebab baby menangis nak susu.
At the end, kesian kat nurse asik ulang alik.
So bawa dia tido sekali kat bilik.
Dari malam pertama dia dah buli mama.
Semalaman kurang tido sebab susukan dia.
Saya fikir mungkin dia lapar sebab before bersalin saya tak sempat nak lunch.
Jadi ingatkan 1st day jek tapi sampai sekarang pun tido sekejap2.
Banyak betul energy dia (bagi mama sikit pun takpe, nak).
Terbalik pulak. Masa pregnant, saya kuat tido.
Agaknyer time saya tido, dia sibuk main dalam perut.
Sampai keluar perut pun, masih kuat main lagi.
Tidur siang 1,2 kali, kenkadang tak sampai sejam.
Asik kena complaint ngan mama no. 2.
Malam toksah cakap. 1,2 jam sekali cari mama.

Sekarang dah ok sikit. Dapatlah mama tido lama.
Papa dia memang tetiap malam tido lama, yelah kalo bangun pun bukan boleh buat aper2.
Siang malam berkepit ngan mama.
Anak bongsulah katakan. Eh, dah consider bongsu ker??? Hahahaha....
Bila dah pro berjalan ni, kurang sikit berkepit ngan mama (time nak tido jek cari mama).
Turn berkepit ngan papa pula. Yeah!
Pantang nampak papa bangun berjalan, dah mula merengek minta keluar rumah.
Lega sikit, dapatlah mama buat kerja rumah ngan aman :)

No comments: