Tuesday, September 20, 2016

Mood mengimbau lagi...

Lupa plak nak letak gambar luar rumah in previous entry.
Masa attachment kerja, datang balik ke rumah lama.
Masa student pernah berhajat bawa family ke sini.
Tapi tak kesampaian.
Alhamdulillah, lepas kerja Allah bagi rezeki bawa mr-ab.
Insya-Allah, will brings the kids 'balik kampung' too.




















"Kawana (加和奈) Ko-porasu (コーポラス)".
My place name is Kawana (川奈also but they spell the house name in different kanji character.
Ko-porasu is short form for corporate house.
I'm not sure got differences or not but I think diorang suka hati classified the house.
Kalau rajin silalah google sendiri.

























Satu building ada 8 buah rumah jek.
Kalau kat Malaysia rasanya taraf studio apartment.
Rumah saya yang tingkat 2, dua dari kanan (yang ada plastic hitam).
Kat sana, orang pompuan tak digalakkan duduk tingkat bawah.
Sbb byk orang pelik yang suka skodeng orang.
Seriously mmg byk, their character gap to each other sangat besar.
Tapi sometimes seronok jugak, colourful...hahahaha..
Rumah owner, sebelah kanan building ni (tempat saya ambil gambar).
Tetiap bulan housemate jalan kaki jek bayar sewa.
Sebelum owner setuju bagi sewa kat kami, dia interview dulu sebab dia tak percaya foreigner.
Tapi bila melihat muka kami yang innocent ini, barulah dia setuju.

























Inilah bus stop ke university saya, Yasuda Doori - Jalan Yasuda.
Depan nursery / pre-school.
Sementara tunggu bas, sometimes ada bas cute mute bentuk animal berhenti sebelah bus stop ambil budak.
Budak-budak pun sangat excited naik bas macam nak gi zoo :p
Sekian, tamat mood mengimbau.

No comments: