Wednesday, September 07, 2016

Happy 34th birthday to me :)

Alhamdulillah...masih berkesempatan menyambut hari lahir yang ke 34.
2 tahun lepas this was my story for my birthday.

Happy 32nd birthday to myself

Sebenarnya 10-12 years ago was a hard time for me.
Tak tahulah time tu berapa gelen air mata saya tumpah.
Dan sebenarnya selepas hari lahir yang ke 24, barulah saya perform solat istikharah consistently even takde calon.
Bukan apa sebab saya takut kalau saya solat istikharah, my judgement is base on what I want.
The sign tak semestinya dalam bentuk mimpi, kan. It might be in some other way.
But somehow dalam masa tiada calon, 3 kali saya bermimpi yang sama.
And saya pernah terima seseorang but after that rasa yang sangat uneasy yang tak boleh nak describe.
So after a week, saya memilih untuk berkawan sahaja.
And tak lama selepas itu, saya pun berjumpa dengan suami saya.
After that, barulah boleh relate dengan mimpi saya.

Hari lahir yang ke 34 saya tidak mengharapkan apa2.
Cuma nak menambahbaik perkara-perkara yang basic (Uish...basic pun masih banyak lompong lagi).
Macam yang dikata, suatu masa dulu saya pernah jiwa kacau.
Bila jiwa kacau memang rajin baca Quran, solat sunat, etc, etc, etc.
Tapi bila dah tak berapa kacau, amalan makin kurang.
Jadi bagi saya takpelah berubah sikit2, yang penting istiqamah.
Yang terlalu drastic, mungkin tak kekal lama.
Find your own phase :)

No comments: