Sunday, May 29, 2016

Ramadhan tiba

Sekejap jek dah nak masuk Ramadhan.
Tahun lepas, bulan Ramadhan tengah menghitung hari.
Due 2 minggu lepas Raya.
Tapi kalau ikut trend, yang pertama awal seminggu, yang kedua awal 2 minggu.
Jadi secara logik berkadaran, yang ketiga, awal 3 minggu lah,kan.
Tetiap hari bercakap dengan baby dalam perut yang mamanya nak beraya dulu.
Alhamdulillah, mengikut kata.
Salah satu moment yang paling best & sangat dirindui time pregnant was bercakap dengan baby dalam perut.
Sebab kalau tak pregnant, buat camtu nanti orang kata gila pulak....hahahahaha...

Ramadhan tahun ni, Nawwar dah 10 bulan.
Lega sikit sebab dah agak kurang kebergantungan dengan mamanya.
Teringat masa Ramadhan 2012, Lutfiah belum 6 bulan lagi.
1st day puasa, sampai pening2 dibuatnya.
Kebetulan pula cuti, terbaring lesu. Lutfiah pun melekap jek, maybe sebab tak puas.
Hari kedua till last, sahur mmg make sure makan kurma byk2.
Air pun sumbat selagi boleh.

Oklah, Selamat Menyambut Ramadhan.
Kena tidur awal.
Besok nak bersilat kat dapur, nak buat frozen stock banyak2.
Saper kata working momma takde masa nak masak untuk buka puasa.
Sekarang kan dah banyak tips & tricks untuk time efficiency. Google jek.
Yang penting rajin atau tidak.
Nak deliver ngan doktor perempuan tapi at the same time asyik cakap pasal suri rumah lebih baik.
Sangat2 contradict. Please, please make up your minds.
Yang penting percaya Allah jadikan setiap makhluk ada tugasnyer, walaupun sekadar mengasah kuku tetiap hari untuk suami.
Eh, eh, dah melalut pulak.
Sebenarnyer nak cerita pasal hari ibu, tapi dah nak masuk hari bapa dah ni.
Valid lagi ke?
Next lah, ye (entah bila).

No comments: