Friday, May 06, 2016

Baju pregnant

First time saya pakai baju ni, masa nak gi kerja.

mr-ab : baju pregnant ke ni?
mrs-ab : hai lah...bini pakai baju longgar2 kata baju pregnant pulak. pakai baju ketat2 kang baru padan muka. lantak lah, dosa bukan azi tanggung pun.
mr-ab : yelah...yelah... (ayat normal mr-ab bila dah surrender)

Tapi before saya tutup pintu kereta, saya malas nak ikut dia parking kereta, so saya turun dulu ikut gate depan, dia kata, "cantek arini."
Uish, rasa nak melompat.
Kitaorg kan agak rock, jarang adegan puji-memuji ni, kalau ada maksudnya mmg betul2 punya tau.
Bukan for the sake of puji.
Tu yang pagi tu kembang berbunga2...hehehehe...

Insya-Allah, tengah berusaha untuk melabuhkan, melonggarkan & menutup apa yang patut.
Kayuh pelan2. Tapi bukan senang nak lawan nafsu.
Kenkadang beli baju muslimah, bila nampak gedoboh, saya mintak tailor tolong alter sikit bagi nampak cutting.
Kenkadang gi keluar sekejap, mulalah hati acah2 kata tak payahlah pakai stokin, sekejap jek.
As a woman, by nature of course ada perasaan nak dilihat cantik, bergaya, vogue, up to date & sewaktu dengannya.
Tapi bila dah kahwin, kalau betul2 nak bahagia hingga ke jannah (macam orang sekarang dok kata), kenalah berusaha lebih sikit, kan. Berusaha hingga terbiasa.

Ni gambar masa bercuti ngan BFF / Nagoya Girls 2002 on 1st May.
Before this just gossip2 from lunch until tea time, tapi selalu rasa macam sekejap sangat.
So this time decide nak overnight sekali kat hotel since Sarah pun balik bercuti.
Taklah pergi jauh2 sebab nak bergossip jek pun, so just lepak2 hotel Shah Alam.
Lagipun malas nak redah jam time cuti Labour Day.
Alhamdulillah 14 tahun sudah (if count from Nagoya time).
Dah sama macam Ada Apa Dengan Cinta plak.
Bersyukur ada kawan2 yang baik. Mungkin, bukan semua orang merasa.

No comments: