Wednesday, March 23, 2016

My student time addiction

Godek-godek email jumpa gambar ni.





This picture I used for my homepage header.
Hahaha...zaman-zaman trend buat homepage sendiri, 12,13 tahun lepas.
Zaman-zaman gila friendster and before zaman fotopages.
Saya bukan ambil IT or seangkatan dengannya pun.
Tapi punyalah gigih belajar HTML code sendiri, beli buku or tengok source code orang lain, then try & error.
Encik google belum wujud lagi rasanyer.

Saya pernah tak tidur sebab terlalu excited nak try coding baru.
Ya, Allah ! Happynyer bila coding menjadi, tak dapat nak explain dengan kata2.
Masa tu addicted betul, tapi after a while I realized kacau study especially time exam.
Aper taknyer time dekat2 nak exam lah diorang dok tayang coding baru dalam homepage.
Teruja sungguh saya masa tu nak cuba.
Macam tak boleh tunggu exam abis.
So, I stopped. Everytime tengok homepage orang lain, I have to remind myself, "Azimah, please don't start."
Skang dah senang, berlambak software, install saja.
Homepage layout tak perlu nak mapping. Drag jek ikut suka ati kita.
Zaman dah berubah.

No comments: