Thursday, March 24, 2016

Air tangan

Dah 2 hari cuti. My Lutfiah demam lagi.
Since she go to school, almost every month demam.
Tapi my brother cakap after receive high dose of antibiotic,
memang antibody will become weaker same like his son.
So oklah, let's her body build the antibody back.
Normally memang hantar rumah mama no.2 tapi a day before lepas ambil dari sekolah masa lunch time,
dia menangis2 nak ikut balik.
Kesian pulak. Takpelah, mama jaga this time ya, sayang.

Before this pernah janji ngan Mr-ab nak masakkan lunch.
Tapi biasalah, bila working mama bercuti, semua benda nak siapkan.
At the end, tak sempat nak masak for lunch.
So dah alang2 cuti, apa kata kita bayar balik.
1st day, lunch time Mr-ab tak balik tapi saya tanya nak makan malam aper.
Dia request masak bubur ngan sambal ayam style ganu (one of his favourite) --> OK, saya bagi bonus ayam masak kunyit style ganu sekali.
2nd day, time lunch saya masak salmon ala asam pedas Melaka (saya letak 'ala' sbb sengaja pekatkan cam sambal & letak bawang besar hiris banyak2)
Saya tanya malam nak makan ke tak sebab kitaorg jarang makan malam.
Dia kata lunch dah makan banyak, malam masak ringan2 dahlah (risau betul badan naik).
Saya masak spaghetti carbonara. Bagi saya ringan lah tu...hahahaha...
Lepas makan dia cakap, "Ari2 macam ni, buncit Bie."
Huk aloh, baru nak praktis jadi suri rumah mithali :p



Gambar spaghetti tak sempat snap. Dah licin baru teringat.
Insya-Allah, from now on trying my best to upgrade skill masak saya (nasi dagang tak dan nak belajar lagi ni).
My Naufal pun dah pandai request nak makan aper.
It's time for my kids to tell others, "inilah masakan mama saya."
Same like what I did during my childhood time.

No comments: